Vadelma-suklaakakku
suklaakakkupohja (halk. 15 cm:n vuokaan)
Tee kakkupohja ohjeen mukaan. Paistoaikaa voi hieman pidentää koska pohja on paksumpi, kuin ohjeen kakussa. Tökkäämällä hammastikulla kakun keskustaan varmistat, että pohja on kypsä. Tällöin tikkuun ei jää taikinaa.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää vadelmat. Kuumenna tilkka mehua kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatteet. Sotke vaniljavaahtoon.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kokoa kakku leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Kostuta pohja ensin mehulla, lisää sitten puolet täytteestä. Toista. Kostuta päällimmäinenkin kakkupohja. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Sulata voi ja suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Levitä hiukan jäähtynyt seos kakun pinnalle.
Tämä on ehdottomasti viimeinen osa tältä vuodelta. Näiden jämien tuhoamisen jälkeen tarvitsen muutaman paketin Samarinia ja Rennietä. On se rankkaa olla jo näin vanha..