Nyt kun juhlat on juhlittu ja herkut saatu tuhottua onkin korkea aika järkätä.. UUDET JUHLAT! Oikeana vanhenemispäivänä osa porukasta oli estynyt ja lupasin kestitä heitä viikon päästä edellisistä. Sainpa taas toteuttaa itseäni kakkujen muodossa.
Tein pienen savukinkku-voileipäkakun edellisen malliin ja suklaisen vadelmakakun. Varmaan ekaa kertaa leivontahistoriassani kakkupohja kohosi tasaisesti, eikä lässähtänyt uunista oton jälkeen. En tiedä mitä tein tällä kertaa oikein, mutta hyvä että onnistui. En kyllä ajatellut pohjasta tulevan ihan noin iso. Alunperin tarkoitus oli vain halkaista se ja laittaa yksi paksu kerros täytettä. Koristeeksi väkersin muutaman marsipaaniruusun. Sujui jo nopeammin kuin ensimmäisellä kerralla.

Vadelma-suklaakakku

suklaakakkupohja (halk. 15 cm:n vuokaan)

täyte
1/2 prk Flora Vanillaa
n.3 dl vadelmia
2 liivatetta + mehua
kostutukseen mehua (käytin ananasmehua)
 
kuorrutus
50 g voita
100 g tummaa suklaata + 50 g maitosuklaata

Tee kakkupohja ohjeen mukaan. Paistoaikaa voi hieman pidentää koska pohja on paksumpi, kuin ohjeen kakussa. Tökkäämällä hammastikulla kakun keskustaan varmistat, että pohja on kypsä. Tällöin tikkuun ei jää taikinaa.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää vadelmat. Kuumenna tilkka mehua kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatteet. Sotke vaniljavaahtoon.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kokoa kakku leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Kostuta pohja ensin mehulla, lisää sitten puolet täytteestä. Toista. Kostuta päällimmäinenkin kakkupohja. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sulata voi ja suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Levitä hiukan jäähtynyt seos kakun pinnalle.

Tämä on ehdottomasti viimeinen osa tältä vuodelta. Näiden jämien tuhoamisen jälkeen tarvitsen muutaman paketin Samarinia ja Rennietä. On se rankkaa olla jo näin vanha..