Näin hienolla nimellä tarjoilee Kodin uusi keittokirja aika simppelin munakkaan. Alkuperäiseen olisi tullut keitettyjä perunoitakin. Eihän tähän varsinaista ohjetta tarvitsisi, kaikki jääkaapin syötäväksi kelpaavat jämäthän munakkaaseen voi piilottaa. Minusta tässä parasta oli se, kun sai käyttää valurautapannua. Paistellaan ensin hellalla ja sitten pannu uuniin. Kun vain muistaa, että myös kahva kuumenee!

Espanjalainen talonpoikaismunakas

mausteista makkaraa tai lenkkiä (1/4 Sininen-paketista)
1 sipuli
pala paprikaa
miniluumutomaatteja
 
4 munaa
0,5 dl vettä
suolaa, pippuria, paprikaa, persiljaa
juustoraastetta (parmesaania)

Silppua sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää pilkottu makkara ja paprika. Paistele niitäkin hetki. Vatkaa munat ja vesi keskenään. Mausta ja lisää myös juustoraaste. Kaada pannulle. Työnnä 175 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi.