Minulla on vähän ristiriitainen suhde etanoihin. Muutaman kerran olen niitä ravintolassa syönyt, silloinkin pari ötökkää on riittänyt. Ulkonäkö ei ole houkutteleva ja suussa ne tuntuvat niljakkailta. Tekniikkani on: silmät tiukasti kiinni, salamannopea pureskelu ja nielaisu. Etanapannun kolosiin jäävä liemi/ mössö on herkkua leivällä dippailtuna. Epäilenkin vähän maistuvatko etanat itsessään miltään. Saati tuovatko koko hommaan mitään makua, kun valkosipuli ja roquefort kuitenkin ovat niin voimakkaita kumpikin.

Ihan oikeaoppista valmistustapaa en osaa tarjota, koska syömingit olivat kaverin luona ja hän ne myös valmisti. Säilyke-etanat ainakin ensin huuhdeltiin ja valutettiin. Laitettiin pannun kolosiin ja päällystettiin homejuustonokareilla sekä valkosipulimurskalla. Suihkaus öljyä päälle ja hetkeksi (10min?) kuumaan 250 asteiseen uuniin.
Pientä intoa oli kuitenkin ilmassa vai johtuiko testissä olevasta Oiva Skumpasta (sampanjahiivalla valmistettu viini tölkissä), kun kuvaus meinasi unohtua.. Skumppa oli ihan kiva juoma, miedompi kuplivainen viini ja sopivan makea muttei liian. Tuskin tätä kuitenkaan tulee uudestaan ostettua. Jotkut ovat juoneet tätä jo kesän alussa, mutta itse löysin sen vasta nyt juomaosastolta.