Ensimmäinen yhteinen vapaa ilta uudessa väliaikaisasunnossamme. Olipas haasteellinen ilmaisu. Jotain spessua siis kaipasin tähän tilanteeseen. Koska ruokapaikkatarjonta on täälläkin (kuten entisessä asuinpaikassakin) heikonlaista, oli siis varmempi veto valmistaa pöperöt ihan itse. Maa-artisokkakeittoa, lehtipihvejä ja pannacottaa. Alkuruoalle valkkaria, pääruoalle punkkua ja illaksi portviiniä kuorrutettujen pähkinöiden seuraksi. Siinä suunnitelma.

Maa-artisokka vaihtui kurpitsaan ja pihveistä tuli hieman paksunlaisia lehtipihveiksi. Sauvasekoitin ja lihanuija sijaitsivat vielä entisessä asunnossa, joten ilman niitä mentiin. Ja ihan hyvin onnistuttiinkin. Ruoka oli oikein maistuvaa ja kokonaisuus hyvä. Portviini jäi seuraavaan kertaan syystä, että uni korjasi hyvissä ajoin.

Kurpitsakeitto 2 annosta (yhdistelmä kahdesta ohjeesta ja vähän omaa lisääkin)

1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
200-300 g kurpitsaa
pieni pala juuriselleriä
loraus (n.0,5 dl) valkoviiniä
2 dl kasvislientä
1 dl ruokakermaa
suolaa, salviaa, muskottipähkinää
parmesaaniraastetta
 
kanelikrutongit
viipale vaaleaa leipää
kanelia

Poista kurpitsasta siemenet ja kuori. Kuori selleri. Paloittele kurpitsa, selleri, sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne kattilassa rasvassa. Lisää viini ja keitä kannen alla 5 minuuuttia. Lisää kasvisliemi ja ruokakerma. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella (tai sen puuttuessa survo muussinuijalla ja paseeraa siivilän läpi). Sulata joukkoon parmesaani ja viimeistele maku suolalla ja mausteilla.

Leikkaa leipä kuutioiksi ja paista ne pannulla rapeiksi. Sirota päälle kanelia. Tarjoa keiton kanssa.