"On kyllä onnistunu. Tosi hyvää! Parasta kaalilaatikkoo mitä oon syöny. Just tämmöstä perusruokaa, jota voisit tehdä useemminkin!"

Tällasia kommentteja tuli ihkaensimmäisestä kaalilaatikostani, jonka ohjeen tarjoili Pirkka. Täytyy myöntää, että hyvää oli ja sydäntä lämmitti. Varsinkin, kun viime aikoina ei ole keittiössä ihan putkeen lähtenyt.

Kun viimeisen vuoden aikana on ollut aikaa (ei ole muuta ollutkaan kuin aikaa) panostaa ruoanlaittoon, on keittiössä tullut kikkailtua jonkin verran. Laitan kuulemma joka paikkaan homejuustoa, vaikka en oikeasti laita. Juustot nyt  vaan ylipäätään ovat hyviä ja useimpiin ruokiin kuuluu (mielestäni) juusto. Sellaiset perusruoat, joita tuli tehtyä nopeasti töiden jälkeen, ovat jääneet vähemmälle. Jospa niidenkin aika olisi taas täällä..

Lientä jäi kahvikupillisen verran vuoan pohjalle, kauhoin sen viemäriin. Siispä nesteen määrää varmaan voisi vähentää.

Ohrainen kaalilaatikko

1 kg valkokaalia
1 iso sipuli
400 g naudan paistijauhelihaa
öljyä
1/2 tl suolaa
1 rkl meiramia
ripaus rouhittua valkopippuria
1 l vettä
1 1/2 lihaliemikuutiota
3/4 dl rikottuja ohrasuurimoita
4 rkl siirappia
 
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä paistokasarissa. Mausta suolalla, meiramilla ja valkopippurilla.
Kiehauta vesi ja liuota lihaliemikuutiot siihen. Pane kaalisuikaleet, jauheliha-sipuliseos ja ohrasuurimot isoon, laakeaan uunivuokaan ja sekoita ainekset. Lisää lihaliemi. Valuta pinnalle siirappi.
Paista 175 asteessa noin 2 tuntia. Anna vetäytyä 1/2 tuntia ennen tarjoilua.