Kurpitsakeiton, naudanpaistipihvien ja uunijuuresten jälkeisen sulattelutauon jälkeen oli aika siirtyä jälkkärin kimppuun. Pannacottaa olen syönyt kerran aiemmin Venetsiassa käydessämme. Se oli paras ja ylipäätään syötävin osuus ateriasta silloin. Hemmetin italiaanot vaan olivat tehneet sen halpaan muovikippoon. Se siitä tasokkaasta ravintolasta. Taas kiihdyin kun juttu kääntyi italialaisiin..

Mutta takaisin meidän jälkkäriin, joka sai mojitomaisuutta limestä. Olisin ilomielin laittanut myös mintun ja rommin, mutta Bacardi majailee sadan muun tarpeellisen tavaran kanssa entisessä kämpässä. Mutta oli tämäkin versio mielettömän hyvää. Jos nyt pilkkua aletaan viilaamaan niin ehkä 2 liivatetta rommittomaan pannacottaan riittäisi, tulisi hieman pehmeämpää lusikoitavaa. Päälle laitoin päärynäsosetta, koska lastenruokaosastolta ei mangoversiota löytynyt.

(Mojito-)pannacotta

3 kpl liivatelehteä (2 kpl alkoholittomaan versioon)
2 dl kuohukermaa
2 dl maustamatonta jogurttia
3 rkl sokeria
1 lime
1 vaniljatanko
(2 rkl rommia)
(1/2 dl mintunlehtiä hienonnettuna)
 
koristeluun
mangoa (Piltti päärynäsosetta)

Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Mittaa kattilaan kerma, jogurtti, sokeri ja pestyn limetin raastettu kuori. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Kiehauta seos ja lisää joukkoon limetin puristettu mehu, rommi ja minttusilppu. Purista vesi liivetteista ja lisää pannacottapohjaan hyvin sekoittaen.

Annostele seos laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Soseuta mango sauvasekoittimella ja lusikoi jälkiruoka-annosten päälle.