Jostain kumman syystä jonkinmoinen suklaavanukas on ollut himolistalla, vaikka juuri hehkutin, etten erityisemmin pidä suklaasta. Se ei vain herätä minussa sellaisia tuntemuksia, kuin useimmissa sukupuoleni edustajissa. En varsinaisesti inhoa sitä, mutta voin vaan aivan hyvin elää ilmankin. Joskus, erittäin harvoin, mielenhäiriössä... ostan valmiin kermavaahtopäällysteisen suklaavanukkaan.
Arvoin kahden hyvin erilaisen ohjeen välillä: silkinpehmeän suklaamoussen ja suklaakiisselin. Helppous vei voiton.

Suklaakiisseli

1/2 l maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
2 rkl perunajauhoja
40-50 g tummaa taloussuklaata
1/2-1 rkl sokeria
 
Mittaa maito ja perunajauhot kattilaan. Käytä paksupohjaista, pinnoitettua kattilaa.
Lisää paloiteltu suklaa ja kuumenna kiisseliä rauhallisesti, koko pohjan alalta sekoittaen. Älä vatkaa, koska silloin kiisselistä tulee venyvää.
Anna kiehua puolisen minuuttia, mausta valmis kiisseli sokerilla. Kaada kulhoihin ja koristele hedelmillä.