Itsenäisyyspäivän aattoa juhlistettiin herkkuruoalla. Kokonaisena paistetulla paahtopaistilla, jallukastikkeella, punasipuleilla ja ruusukaaleilla. Juuri äsken juolahti mieleen, että piti tehdä myös sienisalaattia, näköjään unohtui. Liha olisi ehkä saanut olla himpun verran pidempään uunissa (otettiin pois, kun mittari näytti asteita 55), koska sisälämpö ei sitten noussutkaan vetäytymisen aikana paria astetta enempää. Paistin sanomalehteen kääriminen olikin aivan uusi juttu. Vetäytymistä ollaan toki harrastettu ennenkin, mutta paljon lyhyemmällä ajalla. Nyt lopputuloksena oli oikein mehevä paistin palanen. Reseptin löytöpaikasta tehtiin myös makoisat lisäkesipulit.
Paahtopaisti
Ota paisti uunista ja kääri ensin pariin folioon ja tämän jälkeen yksitellen nippuun sanomalehden sivuja. Anna vetäytyä tunnin verran. Tuona aikana sisälämpötila nousee vielä hieman (meidän tapauksessamme 2 astetta).
punasipuleita
voita
timjamia
merisuolaa
Kuori sipuleista uloin kerros. Viillä veitsellä syvä risti sipuliin. Ahda viiltoihin voita, merisuolaa ja silputtua tuoretta timjamia. Kääri sipulit folioon ja paista yhdessä paahtopaistin kanssa uunissa (125 astetta tunti). Sipulit pysyvät kohtuuhyvin lämpimänä paistin vetäytymisen ajan, kun annat niiden olla folionyyteissä ja jätät ne uuniin, jonka vain käännät nollille.