Jumbon Citymarketin patongit taitavat olla maankuuluja, no ainakin etelä-suomalaisille erittäin tuttuja. Sillä suunnalla liikkuessa ei niiden kutsuun voi olla vastaamatta. Täytettä on reilusti ja hinta on sikahalpa. Jättimäistä valikoimaa on tullut kahlattua läpi aika lailla, mutta ykköspallille on kivunnut paahtopaisti-versio. Siinä kurkkumajoneesi on SE juttu lihan lisäksi. Yritin näihin meidän patonkeihin apinoida samanlaista makeaa majoneesia. Loput täytteet on mallia "mitä kaapista löytyi".

Taikina on ihan normi 3 dl:n sämpylätaikina jauhoinaan kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja. Kohonnut taikina jaetaan kahteen osaan, kaulitaan levyiksi ja kierretään rullalle kuten patongeille tupataan tehdä. Paistamiseen käytin iki-ihanaa patonkipeltiäni.

Paahtopaistipatongit

2 patonkia
paahtopaistia ohuina siivuina
tomaatti viipaleina
makeita amerikkalaisia kurkkuviipaleita
rucolaa
 
majoneesi
1 keltuainen
1 tl omenaviinietikkaa
suolaa, sokeria
Dijon-sinappia
n. 1 dl öljyä
2-3 rkl sinappikurkkusalaattia

Tee ensin majoneesi. Lisää kulhoon keltuainen, etikka, mausteet ja sinappi sekä tilkka öljyä. Sekoita hetki sauvasekoittimella tai vatkaimella. Lisää loppu öljy ohuena nauhana vatkaimen käydessä. Kun koostumus on sopiva lisää sinappikurkkusalaatti. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa, jotta saat sopivan makean majoneesin.