Viime hetken viimeinen ruokalahja oli marinoidut viikunat, joka löytyi Herkun ja Koukun joulukalenterista. Ihania makuja, jopa limeä löytyi ohjeistuksesta. Tein melkein tupla-annoksen (viikunani olivat 200 g:n pusseissa), josta sain kaksi pientä purkkia lahjaksi annettaviksi. Edessä on vielä yksi viikunanmarinointioperaatio, koska itselleni ei jäänyt yhtään.

Punaviiniviikunat

250g kuivattuja, pehmeitä viikunoita
3 dl punaviiniä
1 dl raakaruokosokeria (laitoin tavallista ruokosokeria)
1 limetin raastettu kuori ja mehu
6-8 tähtianista

Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon viikunat ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Siirrä viikunat liemineen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Tarjoile juustojen, suolakeksien ja pipareiden kanssa.