Näiden kahden kuvan välissä tapahtui jotain, mikä on melko odotettavaa meidän keittiössä.

Yhteishyvän ruokasivustolla voi hakea ohjeita kaapista löytyvillä aineksilla. Jauheliha + vuohenjuusto tuottivat tällaisen ohjeen. Onnea vaan koekeittiön kokille, kun on saanut noin paksut, kiinteät ja koossa pysyvät pihvit aikaiseksi! Nokkelimmat jo päättelivätkin, että minun pihvini hajosivat totaalisesti kääntämisvaiheessa. Olivatko liian suuria vai voisiko kerman määrää vähentää? Hyviä olivat silti bataattiperunasoseen kanssa nautittuna.

Vuohenjuustolla täytetyt jauheliha-punajuuripihvit

1 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa (1 dl riittää?)
4 pientä keitettyä punajuurta tai valutettua säilykepunajuurta
400 g (sika-)nautajauhelihaa
1 muna
1 tl yrttisuolaa
mustapippuria myllystä
1 dl (?) silputtuja tuoreita yrttejä (rosmariinia, timjamia)
 
täyte
150 g vuohenjuustoa
 
paistamiseenöljyä tai margariinia

Mittaa kulhoon korppujauhot ja kerma, jätä turpoamaan. Raasta kuoritut punajuuret ohuella terällä. Lisää raaste, jauheliha, muna ja mausteet korppujauheseokseen. Sekoita taikina notkeaksi. Muotoile taikinasta 8 tasakokoista pihviä ja pane jokaiselle pihville sentin paksuinen vuohenjuustokiekko. Nostele reunat päälle ja taputtele uudelleen pihviksi. Paista pannussa kuumennetussa rasvassa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Bataatti-perunasose (4 annosta)

 
Pese, kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi ja höyrytä juurekset kattilassa. Kuumenna maito ja sulata rasva joukkoon. Soseuta juurekset perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Kaada maitoa vähin erin survokseen samalla sekoittaen tehokkaasti. Vatkaa kuohkeaksi ja mausta suolalla.