Samassa keittiössä puuhastelevalla kakkoskokilla on missio saada minut syömään minulle ei-niin-maistuvia juttuja. Tällä kertaa oli lampaan vuoro: Eräänä kauniina päivänä työnjako meni niin, että minä metsästin lampaan fileen, hän teki aterian. Iltasanomista oli reseptin bongannut ja innolla sen valmisti. Afganistanilaista lammaspataa oli tarjolla.
 
Ja olihan se ihan tosi älyttömän hirmusen hyvää, ne tuoksut ja kaikki, paitsi se lammas joka maistui edelleenkin lampaalle. Sori! Söin kuitenkin urheasti yhden kokonaisen palasen. Vuosi sitten olen todistettavasti syönyt jopa pari pihviä, melkein tykäten niistä. Projekti otti siis hieman takapakkia. 
 
Muille lammaskammoisille tiedoksi, että korvaajana voi käyttää broileria, härkää tai possua. Lampaasta tykkääville taas suosittelen tätä lähestyvään pääsiäiseen.

Darai göd kurkumariisillä

2 rkl öljyä
2 sipulia hienonnettuna
1 tl jauhettua kardemummaa
3 tl garam masalaa
3 tl korianteria jauhettuna
1 tl chilijauhetta
1 dl vettä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl cashewpähkinöitä
2 dl paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
600 g lampaan ulkofileetä
1 dl jogurttia
 
kurkumariisi
1 rkl öljyä
2 tl kurkumaa
4 dl vettä
2 dl kookoskermaa (-maitoa)
3 dl jasmiiniriisiä (basmati)
suolaa

Kuullota öljyssä sipuli ja lisää mausteet. Kuullota muutama minuutti ja lisää vesi. Hauduta kannen alla noin tunti, kunnes sipuli on täysin pehmennyt. Lisää valkosipulit, cashewpähkinät ja paseerattu tomaatti. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Poista lampaanulkofileestä kalvot ja leikkaa suikaleiksi. Ruskista lampaanfilee öljyssä pienissä erissä ja lisää kaikki yhtä aikaa kastikkeeseen. Lisää jogurtti ja anna hautua 2–5 minuuttiin lihan mureudesta riippuen.

Kurkumariisi: Laita öljy ja kurkuma paksupohjaiseen kattilaan ja anna lämmetä. Lisää kookosmaito ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon riisit ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Siirrä kattila liedeltä ja anna riisin vetäytyä hetki ennen tarjoilua.