Ruoka-, askartelu- ja sisustus/remontointiblogien lisäksi seuraan ihan vähän myös paria muotiblogia. Tässäpä olisi minun eilinen "päivän asuni".

Bataatit, chilit ja ribsit uudistunut Citymarket
Lautanen Arabian Teema (ensimmäinen astiasto kotoa muutettuani)

Ananas-kookospiirakka vanhanajan vaniljakastikkeella
Lasivuoka äidiltä peritty
Retroliina mummilta peritty
Maku miehekkeen tilaama
Kippo Arabian (kirppislöytö 6 kpl 6€)

Piiras on taas näitä ikuisuuden suosikeissa roikkuneita. Löydetty alunperin Herkku ja Koukusta, jonne se oli päätynyt ystävän innoittamana, joka oli löytänyt sen Ruokalasta. Käytin piirakkaan kokonaisen, tuoreen, hyvin kypsyneen ananaksen. Ihanata oli! Tai siis on, koska kahdelle tästä riittää herkkua moneksi päiväksi.

Ananas-kookospiirakka

pohja
150 g pehmeää margariinia
1 dl ruokosokeria
1 muna
2 ½ dl luomuvehnäjauhoja
½ dl vehnäleseitä (kaurahiutaleita)
1 tl leivinjauhetta

täyte
1 tuore ananas
2 tl perunajauhoja
2 rkl ruokosokeria
1 tl kanelia

päälle
100 g pehmeää margariinia
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
4 rkl ruokosokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa sillä välin sokeri ja margariini sähkövatkaimella. Lisää muna ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Kuori ananas. Poista kova keskusta ja paloittele pieneksi. Valuta tarvittaessa. Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään ja kääntele ananaspalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.
Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, jauhot ja sokeri keskenään seokseksi. Levitä seos ananaspalojen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.