Viime viikolla oli juhlaa kerrakseen. Keskiviikkona pääsin osalliseksi kekkereihin joihin sisältyi kesäteatteria (Ranskalainen pyjama joka oli muuten tosi viihdyttävä ja Puntti Valtonen ihan paras!), livemusiikkia ja yltäkylläistä syötävää sekä juotavaa. Kalattomana jouduin skippaamaan aivan mahottoman määrän alkupalakaloja väliin, mutta kehuja kuulin mm. koskenkorvamarinoidusta hauesta. Sen sijaan santsasin muutamaan otteeseen gorgonzola-mansikkasalaattia ja isoäidin hölskykurkkuja. Grilli kävi kuumana pääruoan valmistamisen aikana: lammasta, possun filettä- ja kylkeä, entrecotéeta, erilaisia makkaroita, muikkuja ja kuoreita. Siihen vielä mansikkakakkua niin johan jaksoi nousta vielä yhtenä aamuna aikaisin ennen juhannuksen mittaisen mökkiloman alkua.

Savon suunnalle siis lähdettiin pitämään sadetta. Ja ihan vähän grillailtiin. Ja ihan pikkusen myös virkkasin, piiitkästä aikaa. Ja tietty käytiin siellä Kievarissa hamppareilla ja Bassilla. Ja nukuttiin kaikki univelat pois. Ja sunnuntaina kirosin kun piti pois lähteä. Ja kirosin vieläkin enemmän kun juutuin elämäni pahimpaan ruuhkaan ja kotimatkaan kului 1,5 tuntia extraa..

Uusia kokeiluja grillauksen saralla edustivat Me-lehdestä löydetyt täytetyt paprikat sekä Maku-lehden grillausliitteen BBQ-marinoidut kanat. Ja avattiin myös pitkään jemmattu, äidin rakkaudella säilömä valkosipulisieni-purkki

Täytetyt ramiropaprikat

6–9 ramiropaprikaa

Täyte:
200 g fetajuustoa
250 g ohutlehtistä pinaattia
1 ruukku minttua
2 rkl hienonnettua kaprista
1 rkl korppujauhoja
rouhittua mustapippuria

Leikkaa huuhtaistujen paprikoiden kanta pois ja koverra siemenet ulos pienellä veitsellä kaivertaen. Hienonna täytteen aineet monitoimikoneessa (ihan veitselläkin käy). Täytä paprikat lähes täyteen. Kuumentuessaan täyte pursuaa hiukan ulos. Grillaa keskilämpöisessä grillissä tai kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

BBQ-kastikkeen savu ja tabasco korvattiin Poppamiehen Vampyreella elikkäs savustetulla valkosipuli-chilikastikkeella.

Broilerinsiipiä ja -nuijia BBQ-kastikkeessa

600g koipireisiä
600 g siipiä
 
BBQ-kastike
2 dl paseerattua tomaattia
2 dl colaa
1 pss (57g) sipulikeittoaineksia
1½ rkl balsamicoa
1 tl nestemäistä savua
muutama tippa tabascoa
 
Ota broilerit huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista.
Mittaa kattilaan paseerattu tomaatti ja kola. Kuumenna ja sekoita joukkoon sipulikeittoainekset. Keitä 5 minuuttia ja mausta. Voit halutessasi ”kiillottaa” kastikkeen ruokalusikallisella rypsiöljyä.
Kuivaa broileripalat talouspaperilla ja grillaa ne kypsiksi miedolla lämmöllä. Sivele BBQ-kastiketta lihojen pintaan kypsentämisen loppuvaiheessa. Sakea kastike sopii tarjottavaksi myös pöytämausteena.