Aika erikoinen menu, vai mitä? No ei eväitä ihan tuossa kokoonpanossa nautittu, mutta siinä mainittavimmat Loppiaisen ansiosta piiiitkän viikonlopun mökkimuonituksesta. Grillattavat olivat perinteistä laatua: pihvejä, maissintähkiä, aura-pekoni-herkkusieniä.. Millonkahan näihin kyllästyy?

Sipulimaito (savolaisittain "sipuulmaetoo" narisevalla äänellä venyttäen lausuttuna) on ollut kakkoskokin lapsuuden herkku. Olen tästä saanut kuulla jokusen kerran ja nyt sen sitten ilmielävänä näin valmistettavan. Kevätsipulin varsia pilkotaan lautaselle. Kuumat keitetyt uudet perunat myös. Päälle kylmää maitoa (ja suolaa?). Minäkin maistoin hiukan enkä kovin innostunut, kuin kylmää kesäkeittoa ilman vihanneksia.

Viime kesän Verlan reissulta tuotu valkoherukkaviini korkattiin myös. Herukan happamuus erottui selvästi verrattuna rypälevalkkariin. Hieman makeampaa olisi saanut olla. Ehkä tästä voisi tuunata vaalean sangrian.

Perjantaina iski mansikkakakun himo. Koska mökillä leivontamahdollisuudet ovat vähäiset (rajoittuvat lettujen paistoon) täytyi kaupungissa kävijältä pyytää kerman ja mansikoiden lisäksi kakkupohjakin. Aika extreme-kokemus, ei ole ihan viimeiseen vuosikymmeneen tarvinnut näihin turvautua.

Illalla, hyvin syöneenä laitettiin kokka kohti Kievaria.