On se kyllä kiva, että ruoanlaitto on yhteinen harrastus ja intohimo. Miespuolisen bravuureita on ainakin makaroonilaatikko, uunijuurekset, kotitekoiset ranskalaiset/ lohkoperunat, grillaus ja yllä näkyvä pasta. Ruokajuomana hän tarjoili italialaista Neroa, joka osoittautuikin oivalliseksi kumppaniksi sekä pastalle, että myöhemmin nautituille juustolle ja pähkinöille.

Pasta Carbonara

1 pkt tuorepastaa
vettä ja suolaa
 
150 g savukinkkua
1 prk (2 dl) ruokakermaa
2 munaa
sinihomejuustoa
parmesaaniraastetta
mustapippuria

Keitä pasta reilussa suolatussa vedessä. Tiristä pannulla suikaloitu kinkku. Lisää murennettu homejuusto ja nosta pannu pois levyltä. Sekoita keskenään munat ja kerma. Kaada pannulle pastan kera ja sekoita. Laita hetkeksi lämpimälle levylle, jotta kastike hyytyy. Annostele pasta lautasille. Viimeistele annokset raastetulla parmesaanilla ja juuri rouhitulla mustapippurilla.

                                                                                      ¤¤¤¤¤

P.S. Pastan ja miehen lisäksi tykkään kovasti myös uudesta kamerastani, jonka vuoksi tekisi mieleni pyyhkiä pari ensimmäistä blogivuotta kuvien osalta pois...