Ennen oli traditio tehdä perjantai-illaksi jotain kivaa salaattia suolaisen piirakan kera popsittavaksi. Hetkeksi oli tämä perinne unholaan jäänyt, kunnes uuden, suun napsamaan saaneen reseptin löytyessä pääsi jälleen viikonlopunaloitusohjelmistoon. Näin siis viikko sitten.

Lähimarketin hevi-osastolta olin katsellut tuoreita papuja sillä silmällä jo jonkin aikaa. Sitten keksin käyttää niitä tähän salaattiin parsan korvaajaksi, kävivät paremmin kuin hyvin. Ja on tuo Gold vaan ihan eri maata kuin se tavallinen AURA.

Aura-pennesalaatti
 
7 dl pastaa
 
marinadi
1 pieni valkosipulin kynsi
loraus eli n.3 rkl oliiviöljyä
2 rkl appelsiinimehua
1 rkl balsamicoa
1 tl dijon-/ maalaissinappia
1 tl hunajaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
 
1 pkt AURA goldia
200 g tuoreita vihreitä papuja
kirsikkatomaatteja
rucolaa
kourallinen saksanpähkinöitä
 
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se muiden marinadiainesten kanssa ja lisää pastan joukkoon. Anna pastan marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Keitä pavut suolavedessä kypsiksi. Valuta ja jäähdytä. Murustele juusto ja viipaloi pavut. Puolita tomaatit ja pähkinät. Sekoita ainekset pastan joukkoon.