Täällä kipuillaan edelleen (kuten useimmissa lukemissani blogeissakin). Välillä jo luulin tervehtyneeni, mutta sitten se iski taas. MIES onkin hoitanut viikon kokkaukset. On ollut tomaattista pastaa ja espanjalaista munakasta. Kuvaaja on maannut sohvalla viltin alla joten se niistä.. Parempina hetkinä olen jaksanut taas innostua virkkailemaan. Lupaan raportoida siitä piakkoin.

Näitä yrttisiä lihapullia ja tomaattista papumuhennosta tehtiin yhteisvoimin pari viikkoa sitten. Hyvä pari!

Yrttilihapullat Keftèdes

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
400 g karitsan tai lampaan paistijauhelihaa (meillä nautaa)
2 dl tuoreita, hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua ja rosmariinia
ripaus kanelia ja kardemummaa
1 tl suolaa ja sokeria
ripaus rouhittua mustapippuria
1 muna

paistamiseen:
öljyä

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetken aikaa oliiviöljyssä pannulla. Sekoita jauhelihaan yrtit, sipuliseos, mausteet ja muna.
Muotoile taikinasta pyöryköitä kostutetuin käsin.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Kypsennä pyörykät öljyssä käännellen kauniin ruskeiksi.

Suomalaisia papuja ei enää saanut, joten tähän käytettiin muistaakseni Keniasta roudattuja, mutta tuoreita kuitenkin. Ne säilykepurkissa lilluvat on aika kamalia.

Turkkilainen papupata

400 g vihreitä papuja
2 sipulia
3/4 dl oliiviöljyä
400 g tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
6 rkl persiljaa silputtuna

Puhdista tuoreet pavut ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa, kuullota siinä ensin sipulisilppu, lisää sitten pavut ja tomaattimurska. Kaada päälle vettä sen verran, että pavut peittyvät. Mausta seos suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Hauduta papupataa miedolla lämmöllä ainakin tunti. Ripottele päälle persiljasilppu, maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.