Tämä leipä oli niin helppotekoinen, että vaikka heräsi aamulla kello 5 kaktus kurkussa, niin ei tuottanut vaikeuksia. Välillä hytisin peiton alla teetä hörppien vain jaksaakseni kömpiä pari askelta keittiöön sekoittamaan taikinaa ja lopuksi lätkäisemään sen pellille. Taikinaan tuli lisättyä myös reilusti erinäköisiä siemeniä: pellavaa, seesamia ja auringonkukkaa.
Kuoresta tuli todella rapsakka, sisuksesta muhevan ilmava. Nautiskeltiin juustosiivun ja suppilovahverokeiton kera. Kiitokset Kädenvääntäjille!
5 dl vettä (kylmää)
1,5 dl hiutaleita (kaurahiutaleita)
2 tl suolaa
Aineet sekoitetaan ja liotetaan 1 tunti.
Lisätään joukkoon:
reilu litra vehnäjauhoja
Sekoitetaan ja annetaan nousta 1 tunti. Taikina kaadetaan pellille ja ripotellaan jauhoja vielä leivän päälle. Paistetaan uunissa 200 asteessa 1 tunti.