Anopin keräämät karpalot ja itse ensimmäistä kertaa kondensoidusta maidosta keitetty "kinuski" olivat kakkuni innoittajat. Jotain tällaista olen tehnyt aiemminkin ja tykkäsin kovasti. Nyt tällä toivotettiin isälle herkullista synttäriä!

Karpalo-kinuskikakku (halk 26cm:n vuokaan)

pohja
½ pakettia digestivejä ja muutama pipari
n. 100 g sulatettua margariinia
 
täyte
1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljatuorejuustoa
1 prk kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
reilu 5 dl karpaloita soseutettuna
3 liivatetta
tilkka vettä

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunoillekin. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Vatkaa jäähtynyttä kinuskia hetki toisessa astiassa ja lisää kermaseokseen. Liuota pehmenneet liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Anna jäähtyä hetki ja sekoita huolellisesti täytteen joukkoon. Lisää lopuksi karpalosose ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.