Vihdoinkin jotain reseptipostattavaa, jee!

Pollo Limonello, tuo suosikkien pitkän listan uumeniin unohtunut Pastanjauhajilta bongattu herkkupala, yllätti maukkaudellaan. Aineksissa ei mitään niin uutta ja ihmeellistä ollut, mutta ne kaikki yhdessä muodostivat hemmetin hyvän kanapastan (vaikka kuvassa näyttääkin kerran syödyltä). Varmasti teen toistekkin!

Pollo Limonello (4 hengelle)
 
3 broilerin rintafileetä
50 g voita ja/tai loraus öljyä
1 pieni sipuli pilkottuna
ripaus cayennepippuria
2 dl kuohukerma
1 rkl kanafondia (tai kasvisliemikuutio)
1/2 rkl kurkumaa
3-4 murskattua valkosipulinkynttä
1-2 tl raastettua inkivääriä
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl hunajaa
2 dl maustamatonta jogurttia (mieluiten turkkilaista)
suolaa
 
noin 200 g spagettia
parmesania tai pecorinoa
tuoreita yrttejä
 
 
Suikaloi broilerifileet ja ruskista ne rasvassa pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja cayennepippuri, kuullota.
Sekoita joukkoon kerma ja kanafondi. Anna kastikkeen kypsyä hetki. (tässä välissä voit laittaa spagettiveden kiehumaan)
Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunan mehu ja hunaja. Jatka kypsennystä hiljaisella tulella.
Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa maun mukaan.
Sekoita kastike hyvin valutetun pastan joukkoon. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta ja ripottele päälle raastettua juustoa.

Koristele annokset lehtipersiljalla tai muilla tuoreilla yrteillä.

                                                                    --------------------------------------------------------------

Tämä olikin sitten viimeinen postaus pitkään aikaan. Meneillään on jääkaapin tyhjäksi syöminen ja edessä kauan odotettu loma (jos eräs suurlähetystö niin suo), palataan astialle joulukuussa!