Tykkään kuulujen suunnittelijoiden tuunaamista maitopurkeista (Paola Suhonen on ihana ja hänen kanavatyölehmäpurkkinsa paras). Toinen juttu on taas, miten hienon kuvan omaavan tyhjän maitopurkin voisi laittaa tyylikkäästi esille, kun leikkikioskikin jäi lapsuudenkodin leikkimökkiin? "Onneksi" ei tarvinnut kauan pähkäillä, koska laktoosittomat maidot eivät ole uudistusta saaneet. Mikä vääryys! 

Meillä kumpikaan ei maitoa juo paljaaltaan. Mies käyttää sitä kahviin, minä satunnaisia (xante)kaakaoita lukuunottamatta vain ruoanlaittoon ja leivontaan. Itse kestän laktoosia, mutta laktoositon maito taas kestää kauemmin hyvänä avattuna. Maussa ei ole mielestäni eroa (korkeintaan parempaan suuntaan).

Ohraa käytetään meillä pääasiassa nestemäisenä, mutta myös lisäkkeenä ja tietty nyt puurossa.

Arkiruoanlaitto on välillä nihkeää, kun ei millään keksi uutta, helppoa ja nopeaa evästä. Mutta sitten muistin, miten pienenä tyttönä, vanhempien mökin ollessa vielä mökki eikä heidän kotinsa, äidillä oli tapana tehdä leivinuunissa ohrapuuroa. Ei mitään pikaruokaa, mutta halpaa ja helppoa ainakin. Parasta on ruskeaksi paistunut pinta.

Ohrauunipuuro

1 l punaista eli täysmaitoa (onnekkaimmat ostavat Eero Aarniota)
reilu 1½ dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
suolaa

Mittaa ohrasuurimot voideltuun uuninkestävään vuokaan. Lisää maito ja suola ja anna kypsyä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 1½ tuntia. Anna vetäytyä jonkin aikaa uunista ottamisen jälkeen.