Nyt ei oikein irtoa. Uusia reseptejä nimittäin, ei ainakaan mitään maata mullistavia. Tässä kuitenkin jotain menneiden viikkojen varrelta:


 
Jos MIES saa tehdä lemppariruokaansa, hän tekee erittäin suurella todennäköisyydellä grillikylkeä/ -luita/ -ribsejä. Ja joka kerta reseptissä on hänen makuunsa jotain korjattavaa. "Jotain tästä rubista (marinadista) puuttuu.. Ens kerralla pitää laittaa enemmän sitä ja ehkä vähän sitäkin, mutta sitten se olis täydellistä.." Tällä kertaa ainakin luut olivat huippulaatua, Benjamin maatilatorin possua.


 
Pitkästä aikaa tuli sijoitettua myös sisäfilepihveihin. Ensin ruskistus pannulla, loppukypsennys uunissa, koska pihvit olivat melko miehekkään kokoisia. Lisukkeeksi valkosipuliperunoita, jotka hakkasivat melkoisen laimean makuisen lihan mennen tullen. Viinirintamalta löytyi pitkästä aikaa helmi, chilileläinen Canepa.


 
Iltapalaosastolla maalaissalaattia savustetulla kaslerilla.


 
Herkkurintamalla mustaherukkaa, mustikkaa ja omenaa murukuoren alla Sirpa Talkan kirjasta Makeaa ja suolaista puutarhasta. Melko mauton pakastettu mustikka saa potkua mustaherukasta ja edellä mainittu taas taittaa kivasti jälkimmäisen happamuutta. Tosi kiva resepti oikeastaan joten..

Mustaherukkaa murukuoren alla (4 annosta)

3 dl mustaherukoita
3 dl mustikkaa, mansikkaa, luumua tai kriikunaa ja omenaa pilkottuna
hyppysellinen muscovadosokeria annosta kohden

taikina
2 dl kaurahiutaleita
1½ dl fariinisokeria
ripaus suolaa
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
50 g pehmeää leivontamargariinia
1 tl kanelia
2-3 rkl vettä

Sekoita marjat, hedelmät ja sokeri keskenään. Jaa seos neljään annoskulhoon tai uunivuokaan. Sekoita taikinan ainekset keskenään ja murustele seos marjojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.