Viime sunnuntaina vietettiin vapaapäivää ruoanlaitosta ja käytiin Lahessa katsastamassa erään talon lisäksi ravintola nimeltä Roux. Sunnuntaisin siellä tarjoillaan (vielä 6.5 asti) normilistan lisäksi seisovasta pöydästä brunssia 32€/ naama.
 

Homma aloitettiin samettisella purjo-perunasosekeitolla, josta jatkettiin muihin alkuruokapöydän antimiin. Minun lautaseltani löytyi vihersalaattia seesamivinegretillä, valkosipulisia suolakurkkuja hunajalla, bratwurstia ja hapankaalia, yrttisuolattua härän sisäfileetä sekä  varhaisperunoita. Kyllähän se täytyy myöntää, että kala-allergikon osa oli tässä kohtaa melko tyly, kun katsoo mitä kaikkea Herra (kuten nuori tarjoilija Miestä puhutteli) ensimmäisellä kierroksella lautaselleen kasasi; graavilohi-kananmuna- ja kanaceasar-salaattia, siianmätimoussea, pippuroitua lämminsavulohta sekä sipulisilliä. Lisäksi oli tarjolla herkullisia omatekoisia leipiä oikealla voilla.
 



 
Pääruokavaihtoehtoja oli kolme: paistettua kuhaa, gratinoitua vuohenjuustoa ja burgeri, pöytiin tarjoiltuna. Herkullisen myyntipuheen jälkeen, vastoin kaikkia sääntöjä ja periaatteita, tilattiin molemmat sama annos elikkäs Roux'n royal burger. Briossitaikinasta tehty sämpylä, pihvi 70% naudan sisäfileetä, 30% savustettua possun kylkeä ja home made-maalaisranskalaiset. Juomaksi suositeltiin ja otettiin espanjalaista Muga Reserva punaviiniä sekä ranskalaista Kronenburgia.


 
Tässä vaiheessa piti hetki hengähtää, että edes jotain jaksoi jälkiruokavalikoimasta pöytäänsä kantaa. Appelsiinimoussen kera tarjoillun Suklaa-Daim-browniesin ja jogurttipannacotan lisäksi pöydästä löytyi tuorehedelmäsalaattia, pientilajuustoja, viikuna-laakerinlehtimarmeladia, oliiveja ja keksejä.
 
Kokonaisuudessaan brunssi oli onnistunut. Paikka oli siisti ja tunnelmallinen ja palvelu huippuluokkaa. Tarjoilija tiesi tarkalleen mitä tarjoili ja juomasuositukset osuivat nappiin (Mies tykkäsi viinistään, muttei ihan 13,45€:n edestä). Jopa liian innokkaasti (suomalaisjuntin makuun) käytiin kyselemässä ruoan maistuvuutta ja kaiken hyvin olemista. Vesilasia täytettiin ja lautasia korjattiin pois.

Mies tykkäsi kovasti alkupalakaloista, minun jäädessä hieman nuolemaan näppejäni. Burgeri oli erilainen, sitähän tässä haettiin, niin me kuin ravintolakin. Briossisämpylä oli melko tuhti, kakkumainen. Pihvi oli kauttaaltaan medium jopa -. Makua kyllä löytyi, mutta meille kelpaisi hieman huonommastakin osasta jauhettu pihvi. Maalaisranskalaiset olivat loistavia. Jälkiruoatkin maistuivat, juustoja olisi syönyt enemmänkin ellei olisi vetänyt itseään jo niin ähkyyn.

Ensimmäinen ravintolakokemus Lahessa jota uskaltaisin muillekkin suositella!