..tapahtui viime viikonloppuna. Samalla reissulla juhlittiin taas kerralla kaikki äitienpäivät, synttärit ja nimpparit. Kakkuna toimi mökilläkin onnistuva, uunia tarvitsematon, uutta mangotuorejuustoa sisältänyt kakku.

Suklaakakku

pohja

200 g suklaacookieseja
50 g voita

täyte
2 liivatelehteä
2½ dl (suklaa)kermaa
2 prk mangotuorejuustoa
100 g tummaa suklaata
2-3 tl vaniljasokeria

koristeeksi tuoreita mansikoita

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi ja yhdistä keksimuruun. Pohjusta leivinpaperilla 22 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmiämään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla (mökkiolosuhteissa lämpimän takan päällä), sekoita välillä. Yhdistä se sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon. Lisää myös vaniljasokeri.
Purista liivatteista vesi. Mittaa pieneen kattilaan 1 rkl vettä. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä.
Yhdistä liivatteet tuorejuusto-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan. Jätä pinta pehmeän aaltoilevaksi. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön, jolloin maut tasaantuvat.
Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla.