Lounaan jälkeen suuntasimme pysäkille josta Spårakoff poimi meidät kyytiinsä. Punainen Pubivaunu on kiertänyt kesäistä Helsinkiä jo 14 vuotta. Vajaan tunnin kierroksen aikana kerkesi hyvin juomaan virkistävän juoman, janoisimmat jopa kaksi.

Willin Wäinön oma olut &                              Mallaskosken Makia &
Stadin Panimon Pale Ale                                Ålandsölet Stallhagen

Willin Wäinön terasille paistoi vielä aurinko joten sinne siis! Mukava paikka ja mukavat tarjoilijat osasivat hyvin suositella itselle sopivaa juomaa. Tänne palattiin vielä toisenakin iltana. Ravintolan oma olut oli hieman liian humalaista minun makuuni. Mallaskosken makiasta taas tuli suosikkisiiderini. Vaniljaa, inkivääriä jopa päärynäpiirakan makua. Namskis!

Korpisavu & India Pale Ale

Bar Loose houkutteli rokkipaikkana. Kuulemma monien julkkisten suosiossa. Ei näkynyt Hynystä eikä Hietalahtea. Kovin oli laimeaa musiikki kuin tunnelmakin. Poistuimme juotuamme.

Mad Goose (Real Ale) &                            Weisenland Weissbier & 
König Ludwig Weissbier                            Weihenstephan

Angleterre oli meidän lähipubimme. Kattava olutvalikoima, mukavan rauhallinen pubitunnelma ja asiantunteva saksalaisviiksinen baarimikko houkuttelivat palaamaan uudestaankin. Brittiläiset vanhat herrat istuivat viereisessä pöydässä. Sinebrychoffin lehteä lukiessa bongasin jutun kesän uusista hanaoluista. Niitä tarjoilevat vain ravintolat nimeltä..

Schönes Fräulein. Paikka oli pieni (yläkerrassa olisi ollut kai lisää tilaa), hämärä ja tyhjä. Olisin halunnut Kesäyö vehnäolutta mutta sitä ei ollut. Harmi.. Musta Karhu (todellakin mustaa ja paahteista) oli loisto-olutta ja Kirjurin vaaleakin maistui tilaajalleen.

Hoegaarden & Budvar

Kampissa shoppailtuamme oli jo aika mennä terassille lepuuttamaan jalkoja. Henkka olikin vastapäätä ja iso aurinkoinen terassi houkutteli. Mies ja kitara aukion laidalla tarjosi mukavasti livemusiikkia janoisille.

Real Ale: Oakham Inferno & Aspall Perronelle's Blush

Black Doorissa oli ylimukava baarimestari joka jaksoi ehdotella ja maistattaa sopivia siidereitä. Päädyin karhunvatukkaiseen uuteen tuttavuuteen, ihan hyvälle maistui. Aika tyyriitä tosin nämä isot pullosiiderit.. Real Ale oli yllättävän vaaleaa Real Aleksi, hyvin upposi silti.

Baker's in tasarahapäivillä (punkku 3€, Karhu 4€) pistäydyttiin pubin puolella. Hyvää musiikkia. Näytti Sami Garamkin tykkäävän..

U.Kalevaan yritettiin pariinkin otteeseen. Paikka on niin pieni ja suosittu että se oli aina täynnä. Lopulta pääsimme terassille Karhuinemme. Täällä olut tarjoillaan Oiva Toikan Krouveista, joita itsekin olen keräillyt. Tästä huolimatta olut ei maistu oluelle jos se tulee nappia painamalla. Viereisen pöydän mieheltä jäi jopa puolet tuopista juomatta.. Hauskasti keksitty nimi paikalla!

Jim Smith & Kilkenny

Molly Malone's oli kiva, tunnelmallinen irkkupubi. Olen vieraillut aiemminkin. Oluet olivat hanassa kovin samankaltaisia tai sitten kaikki irkkuoluet ovat samankaltaisia. Dublinin matka meni uudelleen harkintaan.. En oikein keksinyt mitä tilata, päädyin Kilkennyyn sen ihanan kermaisen vaahdon takia. Mausta en oikein ole vakuuttunut, onko sitä? Tilauksessa olisi savuinen, vähähumalainen olut Kilkennyn vaahdolla. Ostaisin!