Lauantaina Mies unohti eväänsä kotiin ja pyysi tuomaan ne töihin (työmatka on siis n. 200 metriä). Loppuun heitti vielä otsikossa olevan toiveen. "Vähän kiire tulee" totesin, aikaa oli nimittäin 1,5 tuntia. Samalla mieleeni pätkähti Jytiksen kanelimuffat ja Pitkän halipullat, molemmat siis samoja tosi nopeita kanelipullia tyyliin pullaa-muttei-hiivaa. Alkuperäinen ohje kotoisin Omenamintulta.
Kaneli-pikapullat (8 kpl)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
3/4 dl margariinia
2 dl maitoa
1 kananmuna
täyte
1 tl kanelia
1 dl fariinisokeria
1 rkl voita sulatettuna
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita pienessä kulhossa rasva, maito sekä muna ja kaada kuivien aineiden joukkoon. Sekoita varovasti pehmeäksi taikinaksi. Annostele puolet taikinasta 8 (paperiseen vuokaan tai) muffinipellin voideltuun syvennykseen.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja ripottele taikinan päälle. Jaa loppu taikina täytteen päälle. Mulla tuli täytettä sen verran reilusti että levitin sitä vielä pullien päälle, alkuperäisessä ohjeessa pullat voideltiin munalla ja pintaan ripoteltiin mantelia. Paista noin 20 minuuttia.
Pitkän tavoin siirsin pullat vuokiin vasta kypsinä. Älä paista taikinaa paperivuoassa, sillä ne jäävät kiinni.