Nyt pääsivät alkukesästä keräämäni nokkoset käyttöön. Lettuja teki mieli eli niitä piti silloin tehdä. Miksiköhän ensimmäinen lettu aina epäonnistuu? Onneksi muutama onnistuikin. Täytettyinä voisivat olla myöskin hyviä. Esim. Ketunkeittiöstä löytyy vinkkejä siihen. Itse en jaksanut moiseen ryhtyä, puolukkahillo sai riittää. Puolikkaasta annoksesta tuli 5 kpl paistinpannun kokoisia lettuja.

Nokkosletut

2 munaa
5 dl maitoa
2 1/2-3 dl vehnä- tai hiivaleipävehnäjauhoja
200 g (noin 2 dl) ryöpättyjä nokkosia hienonnettuna
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria


Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Kuumenna lettu- tai kreppipannu ja lisää vähän rasvaa ennen lettujen paistamista. Paista letut molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Tarjoa puolukkahillon kera.