Ensimmäinen panzanella-kohtaaminen tapahtui luultavasti Pastanjauhantaassa. Innostuin siitä silloin ihan vähäsen. Nyt, kun pari päivää vanhaa kauraleipää oli vielä jättipala jäljellä, se alkoi innostaa vähän enemmänkin. Jauhajat vielä muistuttivat kyseisestä eväksestä postaamalla tomaattisalaatin samaan henkeen. Panzanellaa googlettamalla löytyi jos jonkinlaista ohjetta, mikä sitten on se oikea alkuperäinen..? Siispä minäkin loin oman versioni. Syötiin tätä entrecôten kanssa ja olihan tämä hyvää!

Panzanella (my way)

1 sipuli
balsamicoa
oliiviöljyä
suolaa, sokeria, pippuria
 
muutama viipale pari päivää vanhaa kauraleipää
öljyä
valkosipulimurskaa
 
miniluumutomaatteja
kurkkua
paprikaa
oliiveja
basilikan lehtiä

Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, kaada marinadiainekset päälle. Kuutioi leipä reiluiksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipulimurska. Heitä perään leipäkuutiot. Paista rapeiksi. Puolita tomaatit, kuutioi kurkku ja paprika. Sekoita leipäkuutiot juuri ennen tarjoilua sipulin ja -marinadin kanssa. Yhdistä muihin aineksiin. Nauti!