Istuttiin kavereiden kanssa pitkästä aikaa kahvipöytään vaihtamaan kuulumisia. Paljon olikin ehtinyt sitten viimenäkemän tapahtua.. Olen odottanut hetkeä jolloin pääsen toteuttamaan Limepippurista jo aikaa sitten bongaamani kakun. Nyt siihen tarjoutui tilaisuus. Puolitin ohjeen ja sain sen mahtumaan pikkuiseen litran irtopohjavuokaani. Vuoan jauhotukseen käytin kookoshiutaleita. Lopputuloksen onnistumisen maksimoimiseksi käytin täytteeseen tuoretta ananasta. Ei se siltikään kakussa maistunut, jäi suklaajyrän alle. En ole muutenkaan mikään Browniesien yms. ylin ystävä joten tarkemmin ajateltuna olisi ehkä kannattanut jättää tämä kakku väliin. Tuhdin suklaakakun ystäville voin suositella. Itse ottaisin mielummin palan puolukka-kauratoscakakkua, kiitos!

Suklaa-ananaskakku

250 g voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
5 munaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kaakaojauhetta
1 dl maitoa
400 g ananasmurskaa
200g mantelimassaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon neljä munaa yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos sitten vaahtoon. Lisää lopuksi maito. Sekoita keskenään valutettu ananasmurska, raastettu mantelimassa ja kananmuna. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun noin 2 litran vuokaan ja levitä päälle ananasseos. Kaada loppu taikina ananasseoksen päälle. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 1 tunti. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele kakku siivilöimällä päälle tomusokeria.

Suolaiseksi osioksi tein tuoreimman Maku-lehden kannessa poseeravia kasvispiiraita. Alunperin ohje on gluteeniton, muutin sen tavalliseksi, koska kaikki sen kestävät. Pohjan ohje on kiva. Täytteitä voi sitten vaihdella omien mieltymysten ja jääkaapin sisällön mukaan. 

Kasvispiiraat  12 kpl

pohja
1 dl perunasosejauhetta
1,5 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (1 dl hiivaleipäjauhoja + 0,5 dl ruisjauhoja)
75 g voita tai margariinia
1 dl vettä
 
täyte
150 g kesäkurpitsakuutioita (höyrytettyjä parsakaalin nuppuja)
12 kirsikkatomaattia halkaistuna
1 mozzarellapallo
0,5 dl tuoretta basilikaa silputtuna (1 tl kuivattua oreganoa)
2 dl ruokakermaa (1 dl ruokakermaa + 1 dl maitoa)
2 munaa
suolaa, pippuria
n. 1 dl juustoraastetta

Yhdistä jauhot ja lisää sulatettu voi. Sekoita joukkoon vesi. Voitele muffinipellin kolot. Jaa taikina 12 osaan ja kaulitse pyöreiksi. Vuoraa kolot taikinalla. Esipaista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Levitä esipaistetuille piiraspohjille kesäkurpitsaa/ parsakaalia ja tomaatteja. Revi päälle mozzarellaa ja lisää basilika. Sekoita kermaan munat ja mausteet. Jaa seos piirakoille. Ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakoita vielä 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneet.