Viime viikolla nimpparikakuksi töihin väänsin Maku-lehden ruokasivustoilta löytämäni domino-juustokakun (aika houkutteleva kuva tuolla). Kakun valinta oli vaikeaa, koska ruoka-aineinhokkeja oli ainakin puolukka ja glögi. Halusin vähän jouluisuutta kuitenkin, olkoon se tuo appelsiini.
Koostumuksesta tuli juuri sopivan pehmeä. Yleensä liivatetta on ohjeissa liikaa ja lopputulos on kuminen. Kuvan oton jälkeen (aamulla puoli kuudelta) sohelsin siloisen pinnan pilalle, joten rouhin siihen tummaa suklaata. Suklaan sulattamiseen ei todellakaan ollut aikaa.. Tarjolle laittaessa pyöräytin vielä paketillisen dominoita kakkua ympäröimään. Hauskinta koko hommassa on, etten edes pidä dominoista. Muiden syötäväksihän tämä pääasiassa tulikin ja kaikki meni mukisematta.

 

Domino-juustokakku (tein Ø 20 cm:n vuokaan)

pohja
200 g digestivekeksejä
100 g leivontamargariinia (laitoin Oivariinia)
1,5 rkl kaakaojauhetta
 
täyte
3 liivatetta
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g tuorejuustoa (appelsiininmakuista)
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2 rkl appelsiinitäysmehua (puristin tuoreesta appelsiinista)
14 kpl Domino-keksejä
 
koristeluun
50 g tummaa suklaata
 
Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva. Sekoita keksimurut, rasva ja kaakaojauhe keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita tuorejuusto vaahdon joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.
Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Anna suklaan jäähtyä hetki ja sekoita se juustoseoksen joukkoon.
Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivateliemi hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Leikkaa keksit neljään osaan. Kaada puolet täytteestä pohjalle. Asettele keksipalat tasaisesti täytteen päälle. Kaada loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristele halutessasi kakun pinta sulatetulla (tai rouhitulla) taloussuklaalla.