Uusi vuosi on taas juhlittu ja täällä hyvin rauhallisissa merkeissä. Perinteiseen tyyliin mentiin ruokapöydässä, nakit-perunasalaattilinjalla. Siitä ei juuri blogiin juttua irtoa (paitsi ehkä yöllisestä virkkausinspiraatiosta myöhemmin). Siispä palataan ajassa muutama päivä taaksepäin:
Joulun jälkeen pyörähdettiin mökillä uhmaamassa tuulta ja pakkasta. Lopulta talvi otti meistä niskalenkin ja palattiin suosiolla kaupunkiin lämpimien patterien äärelle. Vajaa paketti lenkkiä jäi eväistä yli ja heti muistuikin mieleen Pirkan ohje fetaisaan uunilenkkiin. Aika eksoottinen, mutta kehuttu yhdistelmä. Juureksista perunan korvasin minäkin palsternakalla ja heitinpä sekaan ripauksen rosmariiniakin.
Fetamakkara kasvispedillä
Samaan juttuun sopinee ensimmäinen sahti-kokemukseni, vaikkei tätä ruokajuomana nautittukaan vaan muistaakseni joulupäivän iltana. Lähiruokatori Heilasta noudettu Pihamaan Joulusahti pääsi maisteluun. Ennalta luulin sahdin maistuvan lähinnä kotikaljalta, kovin suuria odotuksia ei ollut. Mutta ei sinne päinkään! Mieleen tulivat saksalaiset banaanimaisen makeat vehnäoluet, toki tässä suomalaisuuskin maistui. Tiedä sitten mitä extraa Joulu toi sahtiin perinteiseen verrattuna.